Matematika převážně nevážně? (aneb Pojďte to zkusit se spolužáky...)

Prezentující/autoři

Typ příspěvku

Abstrakt

S blížící se povinnou státní maturitou z matematiky rostou na mnoha školách zejm. netechnického typu obavy žáků, rodičů a nezřídka i učitelů. Jak při často nepříliš vysoké hodinové dotaci dostat do hlav to podstatné pro úspěšné složení oné obávané zkoušky s prozatím nejvyšší neúspěšností? Blokádou je nejen matematická "odolnost" mnoha žáků, chybějící základy, ale i příliš teoretické a na pochopení žákem leckdy náročné učebnice. Blokádou je často i neschopnost a neochota žáků propočítat potřebné množství příkladů, protože když žák neví, jak dál... tak to prostě často vzdá. Známe to všichni, známe to i z gymnázií (kde jsem matematiku taky učila), i z průmyslových škol, z těch ostatních, ať zaměřených na matematiku a techniku, nebo ne.

Ve snaze svým žákům proklestit úspěšnější cestu jsem pátrala a pročetla lecjakou řadu učebnic matematiky, prošla a učila žáky vyhledávat a hlavně využívat mnoho webů zejm. s řešenými příklady. Objevení zajímavého projektu, který se stále rozvíjí a má zajímavě našlápnuto na další aktivity, nadchlo mne i moje žáky. Najde si v něm to své učitel i žák každého typu střední školy.

Přijďte se podívat, ochutnat a popřemýšlet, zda by to nepomohlo i vám, vaší škole, vašim žákům i dětem Přijďte podiskutovat o kladech a záporech. Prohlédnout si, co se vám nabízí. Dát dohromady komunitu. Možná přijde i kouzelník... každopádně jedno překvapení se chystá.  

Stupeň školy

Vzdělávací oblast