Co najdete na stáncích vystavovatelů?

Prezentující/autoři

Typ příspěvku

Abstrakt

Na konferenci Počítač ve škole můžete kromě přednášek a workshopů navštívit také stánky vystavovatelů. Využijte možnost seznámit se s novinkami všech předních ICT firem působících v oblasti školství. Přijďte si osobně popovídat s jejich zástupci, sdělit jim své náměty a postřehy. Stánky vystavovatelů můžete navštívit v budově gymnázia během středy 17. 4. 2019.

Co tedy na stáncích uvidíte (abstrakty zaslané vystavovateli uvedené v pořadí zaslání)?

PROFIMEDIA

Hlavní novinkou naší učebny budou bezesporu sady pro výuku informatického myšlení žáků SAM Labs. Představíme Vám zbrusu nové metodické materiály, pracovní listy a v neposlední řadě Vám převedeme, jak výuka se SAM Labs vypadá. Na tomto místě snad jen předesíláme, že jednoduše.

Dalšími novinkami, které Vám rádi představíme jsou nová bezdrátová čidla PASCO, která dále rozšiřují spektrum možných přírodovědných experimentů. Nově jsme z nich složili sady PASCO Sensorium pro výuku fyziky, chemie, biologie a emvironmentální výchovy.

Interaktivní tabule jsou nahrazovány podstatně lepšími dotykovými obrazovkami, které se stávají hlavním pracovním místem ve třídě. Ukážeme Vám, jak se výuka na nich liší, ale zejména se přijďte podívat, jak lze pomocí dotykové obrazovky a aplikace Classflow zapojit do výuky žákovská zařízení, jako jsou tablety, notebooky či dokonce vlastní mobilní telefony (BYOD). A to v libovolném předmětu!

Mezi našimi tématy nechybí ani možnosti financování a metodická podpora. Rádi byste výuky ve škole posunuli dále, ale chybí Vám potřebné zdroje? Nebojte se zeptat. Pomůžeme Vám zpracovat jak investiční (IROP, ITI, IPRU) projekty, tak neinvestiční výzvy jako jsou aktuálně dostupné “Šablony”.

Y Soft Corporation

Na svém stánku představíme řešení pro 3D tisk ve školách YSoft be3D eDee. To v sobě spojuje zabezpečení tisku pomocí pomocí uzamykatelné konstrukce a autentizačního systému, platební systém pro účtování tisku, administraci tiskáren a systém SafeQ pro řízení tisku na 3D I 2D tiskárnách. Díky integraci se SafeQ je tak možné mít pod kontrolou všechna tisková zařízení připojená do školní sítě.

Corinth

  • jak se pracuje s interaktivními 3D modely ve výuce
  • příklady použití rozšířené reality (AR)
  • příklady použití 3D modelů v přípravách na hodinu
  • příklady, jak zaujmout žáky pro výuku náročných přírodovědných předmětů

VMS VISION

Letos na konferenci vyrážíme v plné parádě s dodávkou plnou našich produktů určených pro školy. Dominantou našeho stánku bude exkluzivní česká tabule ekoTAB s interaktivním dataprojektorem EPSON a dotykovou jednotkou. V rámci prezentace na našem stánku jsme pro návštěvníky připravili sadu aktivit, které si mohou na interaktivní sestavě vyzkoušet v reálu a užít si i legraci při soutěži, kterou pro zájemce chystáme, samozřejmě i s hodnotnou cenou výherci, kterého slavnostně vyhlásíme ve středu v 15:00.

Na našem stánku nebudou chybět ani ostatní tabule a nástěnky a již tradiční eko-koutek s recyklovanou nástěnkou, která je určena především pro školy a firmy, kterým na životním prostředí opravdu záleží. Samozřejmostí je příjemná atmosféra a usmívající se vystavovatelé, kteří se na Vás těší na našem stánku VMS VISION.

KERNUN Internet Security

Zajímá vás řešení internetové bezpečnosti pro vaši školu? Přemýšlíte, jak nastavit jasná pravidla pro používání internetu? Přijďte za námi, rádi s vámi probereme vaše konkrétní požadavky, návrhy i zkušenosti. Těšíme se na vás!

Na stánku prezentujeme řešení KERNUN EDU, které nabízí školám systémovou ochranu a zabezpečení. Umožňuje aktivně předcházet internetovým rizikům a nežádoucím incidentům. S jeho pomocí dokážete ve škole nastavit účinná pravidla pro jednotlivce i skupiny, blokovat rizikové stránky, omezit přístupy na sociální sítě nebo dočasně povolit například sledování videa.

Ukážeme si i možnosti síťového nasazení, konfiguraci, zadávání pravidel přístupů, správu uživatelských profilů i administraci celého systému. Podíváme se také na výsledky a detailní statistiky návštěvnosti z reálného provozu a vyzkoušíme si pokročilé funkce pro analýzu dat a reporting případných incidentů.

Humusoft

Na stánku společnosti Humusoft bude představen systém MATLAB a jeho možnosti využití ve výuce na středních školách, druhém stupni základních škol nebo v zájmových kroužcích. Kromě prezentace příkladů v MATLABu pro podporu výuky fyziky, matematiky a odborných předmětů zde budou také předvedeny praktické ukázky využití MATLABu při programování low-cost hardwaru (Arduino, Raspberry Pi, Lego Mindstorms) či při výuce programování obecně. Na stánku se můžete také dovědět více o možnostech multilicence PASS systému MATLAB pro střední a základní školy. Můžete zde nalézt inspiraci pro Vaši výuku i v dalších oblastech – např. z informačních zdrojů a online kurzů, které středním a základním školám nabízí společnost MathWorks, výrobce systému MATLAB.

Přijďte se seznámit s programem MATLAB jako univerzálním prostředím pro podporu projektové výuky a pro prohloubení zájmu dětí o vědu, technologie, inženýrství a matematiku.

K-net Technical International Group

Navštivte náš stánek K-net Technial International Group v budově gymnázia ve středu 17. 4. 2019, kde si budete moci nejen prohlédnout, ale i vyzkoušet nástroje pro správu mobilní a počítačové učebny, nástroje pro evidenci HW a SW na školách, nástroje pro automatický deployment stanic v učebnách či nástroje pro řízené i automatické SW aktualizace koncových stanic. Vzhledem k dlouholeté zkušenosti v této oblasti nabízíme širokou škálu služeb a hightech produktů, které vyhovují požadavkům na bezpečnost školní infrastruktury a moderní výukové metody. Na našem stánku máte možnost konzultovat potřeby IT konektivity právě pro Vaši školu.

Unicorn College

Pro návštěvníky našeho stánku jsme si připravili ukázku tří online aplikací uuCourseKit, uuBookKit a uuWebKit. Online vzdělávací aplikace uuCourseKit usnadňuje studentům proces učení a umožňuje autorům výukových aktivit vytvořit kurz na kterékoli téma. V aplikaci uuBookKit můžete vytvořit elektronické knihy, např. učebnice, dokumentace, povídky, manuály apod. Aplikace uuWebKit slouží pro tvorbu a správu webových stránek podle představ svého vlastníka. Všechny tři aplikace tvoří funkční celek pro tvorbu výukových materiálů a jejich propagaci.

U stánku si návštevníci vyzkouší studovat naše kurzy, dále si mohou zkusit vytvořit vlastní kurz, napsat vlastní knihu nebo vytvořit vlastní web. V rámci stánku, budeme pořádat workshopy pro návštěvníky, v jejichž průběhu budou aplikace představeny a návštěvníci si je budou moci sami vyzkoušet. Na stánku budou k dispozici datasheety a další zajímavé materiály k aplikacím, které si návštěvníci mohou odnést.

MultiBoard

Na stánku společnosti MultiBoard s.r.o. se budete moci seznámit s interaktivním displejem MultiBoard® EDU s úhlopříčkou 65” a 75”. Z pohledu soudobých trendů v digitálním vzdělávání se jedná o nejmodernější zařízení, které si můžete pro vzdělávání pořídit. Díky LED 4K (UHD) displeji a plnohodnotnému All-in-One řešení s OS Win 10 Pro (tj. s výkonným PC plně integrovaným v těle zařízení přímo z výroby) je o několik generací dál než interaktivní tabule. Stačí jej pouze zapojit do zásuvky, jedním tlačítkem spustit a ihned můžete začít pracovat. Nepotřebujete již notebook, dataprojektor ani žádné další problematické kabely a redukce. Moderní technologie podporuje dvacet současných dotyků, což naplno využijete zvláště při práci s programem pro tvorbu vlastních interaktivních úloh. Lehce se ovládá prstem nebo sedmi přiloženými popisovači.

Interaktivní displej MultiBoard® je dodáván s jedinečným vzdělávacím obsahem, který si na stánku prakticky vyzkoušíte. Ukážeme Vám např. aplikaci Corinth, velkou vizuální knihovnu výukových interaktivních 3D modelů pro základní a střední školy a vzdělávací nabídku od společnosti Mozaik Education Ltd. K vyzkoušení budou též k dispozici vybrané multimediální učebnice od nakladatelství NOVÁ ŠKOLA s.r.o. stejně jako učebnice a interaktivní materiály do nakladatelství FRAUS. Zbystřit by měli především učitelé hudební výchovy, pro něž bude připraveny ukázky vzdělávacích programů a softwaru pro notaci a záznam hudby.

Pro inspiraci budou k interaktivním displejům připojeny i nejrůznější periferie (nízkonákladová barevná tiskárna formátu A3, reproduktory, externí mikrofon, zvuková karta, klaviatura pro výuku hudební výchovy, či konferenční kamera).

Zalíbilo se Vám naše vzdělávací řešení a chtěli byste jej představit ostatním kolegům? Zastavte se na našem stánku a objednejte si zdarma zcela nezávaznou prezentaci pro pedagogický sbor Vaší školy. Pokud už jste pro koupi rozhodnuti a pouze Vás limitují finanční prostředky od zřizovatele, rádi Vám poradíme, jaké jsou možnosti financování našich produktů s využitím prostředků z tzv. “šablon”. V případě Vašeho zájmu jsme schopni projekt administrovat “od A až do Z”. Těšíme se s Vámi na viděnou i na sdílení inspirativních řešení na našem stánku.

Channel Crossings

U stánku Channel Crossings na vás čeká přehlídka unikátních učebních materiálů LABYRINTH na podporu výuky metodou CLIL. Konečně si budete moci prolistovat učebnice, pracovní sešity, zjistit, co se skrývá uvnitř krabiček deskových her LABYRINTH.

Pomůžeme vám při hledání zajímavých kurzů DVPP.

Pro účastníky konference jsme připravili soutěž o sadu materiálů LABYRINTH (učebnice, pracovní sešit, CD, desková hra). Více informací vám rádi poskytneme na stánku Channel Crossings. Výherce losujeme ve středu 17.4. ve 13:50 hod.

Akademie Alexandra

V stánku firmy Akademie Alexandra, s. r. o. si môžu učitelia priamo vyskúšať naše elektronické učebnice informatiky. Spoznajú hlavnú myšlienku, ktorou sa riadime pri tvorbe učebníc a našu snahu o to, aby boli učebnice kvalitné a pritom zábavné tak pre žiakov ako aj učiteľov. Bližšie sa zoznámia so servisom, ktorý im spolu s učebnicami poskytujeme.

ZONER software

Zoner Photo Studio X

Přijďte se seznámit s nejnovějším vydáním oblíbeného univerzálního nástroje pro zpracování digitální fotografie a grafického programu Zoner Photo Studio X. Sami si můžete vyzkoušet, jak velice snadné je ve škole dosáhnout skvělých výsledků při úpravách fotek, jak fotky zorganizovat s minimem úsilí, jak jednoduchá je kreativní práce s fotografiemi anebo také tvorba videoprezentací.

Novým zájemcům ukážeme to nejdůležitější a nejzajímavější, stávajícím uživatelům představíme novinky, včetně těch nejžhavějších z právě vydané jarní aktualizace ze začátku dubna 2019. ZPS si budete moci vyzkoušet nejen na klasickém počítači, ale také netradičně i na velkoplošném stolním grafickém tabletu.

Vše o licencování pro školy

Podrobně poradíme v otázce mimořádně výhodného licencování pro školy a s volbou vhodného licenčního modelu pro vaši školu.

Technická a uživatelská podpora

Na konferenci máte opravdu jedinečnou příležitost přijít se s námi osobně poradit v otázkách nasazení programu ve škole, zeptat se nás ohledně instalací, technologií, ale také na vlastní užívání nástrojů. Víme jak na to a rádi se o to s vámi podělíme.

Metodické a didaktické rady pro výuku

Otázkou výuky digitální fotografie se dlouhodobě zabýváme. Poradíme co, jak, kdy a v jakém předmětu vyučovat, aby získané poznatky byly žákům maximálně užitečné pro jejich každodenní život i profesionální praxi, se kterou máme aktivní kontakt. Známe své uživatele a víme o jejich skutečných potřebách, čerpáme s nich, a proto doufáme, že můžeme odpovědně konstatovat: ukazujeme správné trendy ve výuce digitální fotografie. Řekneme Vám, na co se ve výuce soustředit v souladu s požadavky praxe, čemu se naopak vyhnout, jak ušetřit čas, jak žáky zaujmou, … Ukážeme Vám také, jak můžete ZPS využít pro pedagogickou přípravu moderních výukových nástrojů i pro všeobecné potřeby školy. Rádi vám vše předvedeme na názorných ukázkách.

Přijďte na dobrou kávu

Jsme tu pro vás a chceme Vám být nápomocni. Záleží nám na vaší výuce, chceme vám nabídnout jen tu nejlepší kvalitu. Přijďte se za námi poradit u šálku kvalitní italské kávy, kterou pro vás na stránku připravujeme.

SINO

Platforma SINO ZEROclient umožňuje používat více žákům a učitelům současně stejný server a sdílet výkon a údaje na nezávislých virtuálních pracovních stanicích. Každá pracovní stanice je vybavená zařízením SINO ZEROclient, klávesnicí a myší a mění způsob používání klasických stolních počítačů anebo tenkých klientů, kde je pro každý jeden monitor potřebný samostatný počítač. Centrální server s dostatečným výpočetním výkonem, splňujícím požadavky dle počtu žáků, učitelů a typu aplikací, je vybavený výkonným softwarem, který přerozděluje výkon serveru mezi koncové uživatele. Každý ZEROclient je připojený na centrální server přes klasickou počítačovou síť LAN a přináší nový koncept digitálního připojení.

Připravili jsme pro Vás ukázku učebny informatiky, kde se můžete přesvědčit o výhodách využití virtuálních pracovních stanic. Nejde jen o snížení provozních nákladů, jednoduchou údržbu / provoz, vytváření zdravějších tříd, ale hlavně o zvýšení kvality výuky. Workshop Vás provede modelovou hodinou a ukáže jakým směrem se ubírají moderní technologie. Ať už z pozice žáka a jeho pracovního prostoru, a nebo pozice učitele použitím některých funkcí unikátního řešení SINO ZEROclient, které umožňují mít všechny studenty pod dohledem.

Stupeň školy

Vzdělávací oblast