Vytvořte si vlastní mobilní kvízovou aplikaci

Prezentující/autoři

Typ příspěvku

Abstrakt

Učíte na gymnáziu a procházíte si učebnice na podporu výuky „nové“ informatiky? Pak jste možná zjistili, že z každé druhé na vás vykoukne krajta. Nic proti hadům, ale pokud hledáte alternativu, která splní požadavky RVP informatiky pro gymnázia a pochází ze světoznámé MIT, pak navštivte tento workshop.

Ukážeme si, že AppInventor je aplikace, která najde uplatnění i na střední škole. Můžeme v ní pracovat s proměnnými, seznamy, a dokonce i s databázemi (ale o těch až někdy příště).

Opravdu vás na workshopu nečeká textový kód a nápis „Ahoj světe!“ ani kreslení obrázků pomocí hashtagů. Tyto aktivity ponecháme zmíněné krajtě. My si vytvoříme kvíz, aplikaci, kterou budete moci využít ve svém mobilním telefonu s Androidem.

Budete potřebovat mobilní telefon, do kterého si předem nainstalujte aplikaci MIT AI2 Companion (Android: https://tinyurl.com/ycrx4ahh iOS: https://tinyurl.com/3s4r6ss6). Mobilní aplikaci vytvoříme v MIT App Inventoru, do kterého se budete přihlašovat Google účtem. Pokud jste připraveni, můžeme začít programovat.

Instrukce BYOD
Mobilní telefon, do kterého si předem nainstalujte aplikaci MIT AI2 Companion (Android: https://tinyurl.com/ycrx4ahh iOS: https://tinyurl.com/3s4r6ss6). Mobilní aplikaci vytvoříme v MIT App Inventoru, do kterého se budete přihlašovat Google účtem.

Stupeň školy

Vzdělávací oblast