Vítejte ve vyučování budoucnosti - NEXINEO

Prezentující/autoři

Typ příspěvku

Abstrakt

Platforma NEXINEO umožňuje používat více žákům a učitelům současně stejný server a sdílet výkon a údaje na nezávislých virtuálních pracovních stanicích. Každá pracovní stanice je vybavená zařízením Virtual Desktop Device Neo (NEO), klávesnicí a myší a mění způsob používání klasických stolních počítačů anebo tenkých klientů, kde je pro každý jeden monitor potřebný samostatný počítač. Centrální server NEXI s dostatečným výpočetním výkonem, splňujícím požadavky dle počtu žáků, učitelů a typu aplikací, je vybavený výkonným softwarem, který přerozděluje výkon serveru mezi koncové uživatele. Každá zobrazovací jednotka NEO je připojená na centrální server NEXI přes klasickou počítačovou síť LAN a přináší nový koncept digitálního připojení.

Jednoduché a efektivní

Díky virtualizovanému počítačovému vybavení NEXINEO už nebudete potřebovat učebny plné počítačů či notebooků. Každému studentovi postačí monitor s malou zobrazovací jednotkou, která funguje jako plnohodnotná náhrada počítače. Zobrazovací jednotku NEO stačí jen připojit na zadní stranu monitoru a můžete začít pracovat.

Bez odezvy

NEXINEO využívá unikátní protokol pro rychlý přenos audiovizuálních dat ze serveru přímo na monitor. Díky němu nepocítíte žádnou odezvu a budete schopní v prostředí operačního systému Windows pracovat v reálném čase stejně, jako byste seděli u klasického počítače.

Ovládání jako v případě klasického počítače

Přes 4 vstupy USB můžete snadno připojit klávesnici, myš, tiskárnu nebo jiná periferní zařízení. Také na něm najdete vstup HDMI k připojení monitoru, napájení a připojení pro síť LAN. Kompletní výpočetní a grafický výkon i data zajišťuje centrální server, ke kterému se jednotky připojují pomocí standardní sítě LAN. Server můžete umístit přímo v učebně nebo ve školní serverovně, odkud lze výkon sdílet do celé školy.

Výrazná úspora nákladů

Instalací platformy můžete snížit náklady spojené s údržbou a obnovou IT. Životnost zobrazovací jednotky je až 10 let. Nemusíte tak po 5 letech měnit desítky až stovky počítačů, stačí jen aktualizovat server. To představuje jen zlomek nákladů oproti tradičním řešením. Na zobrazovací jednotce také neběží žádný operační systém ani software, který by vyžadoval individuální správu

Zobrazovací jednotka má navíc minimální spotřebu (3–5 W), což přináší vysoké úspory elektrické energie a nižší náklady na pořízení a provoz záložních zdrojů UPS.

Bezpečnost na prvním místě

Zobrazovací jednotka neukládá žádné informace lokálně, čímž se snižuje riziko krádeže citlivých údajů a deaktivace systému v případě odcizení. S uloženými daty disponuje centrální server, který lze umístit na bezpečné místo s omezeným přístupem a maximální ochranou.

Bez poruch

Centralizovaná infrastruktura řešení znamená i méně poruchových míst. Zobrazovací jednotky neobsahují žádné mechanické součástky jako harddisk, ventilátor, procesor, grafickou kartu či disk, které by se mohly rozbít

Přehled bez nutnosti nadstavbového softwaru

Centrální správa platformy NEXINEO přináší pro vedoucí zaměstnance dokonalý přehled o celém systému, a to bez nutnosti instalace nadstavbového softwaru pro správu a dodatečného hardwarového vybavení.

Stupeň školy

Vzdělávací oblast