Tvorba IoT projektů s reálnými příklady využití v průmyslu (úterý dopoledne)

Prezentující/autoři

Typ příspěvku

Aktivní STEM lekce HARDWARIO
Abstrakt

Digitalizace, a s ní související implementace internetu věcí (IoT), je klíčovou aktivitou každého podniku, který chce v dnešních podmínkách dlouhodobě uspět. Včasná výuka IoT technologií umožní studentům lepší uplatnění v budoucím zaměstnání, a to zejména v nových pozicích související s digitalizací, automatizací a robotizací, nebo umělou inteligencí. 

Jedním z nejlepších způsobů výuky technologií je tzv. STEM přístup, kdy jsou přírodní vědy (Science), technika (Technology), technologie (Engineering) a matematika (Mathematics) vyučovány společně při řešení reálných problémů. A zde přichází HARDWARIO se svým jedinečným systémem aktivní STEM výuky, při kterém studenti pracují na současných průmyslových IoT projektech.

V rámci workshopu budou účastníci tvořit průmyslové IoT projekty z oblasti monitoringu efektivity výrobních zařízení, prediktivní údržby, kvality vnitřního klimatu, notifikačních systémů, monitoringu spotřeby energií a také si postaví vlastní palivový článek, jehož energii následně využijí k přenosu dat.

Na workshopu se bude používat IoT stavebnice HARDWARIO Tower, která umožňuje jednoduše stavět IoT zařízení a integrovat je s dalšími systémy. Účastníci také obdrží přístup k výukovým materiálům a zvýhodněnou nabídku pořízení stavebnice Tower.

Instrukce BYOD
Chytrý telefon Android nebo iOS, notebook Windows/Linux/macOS s předinstalovanou aplikací HARDWARIO Playground (https://www.hardwario.com/cs/download/).

Stupeň školy

Vzdělávací oblast