Kybernetická bezpečnost, digitální gramotnost nebo jiné aktuální téma? Pomůžeme vám ho uchopit!

Prezentující/autoři

Typ příspěvku

Abstrakt

Hledáte efektivní způsob, jak seznámit studenty nebo i sebe s problematikou kyberprostoru, jeho výhodami i nástrahami a tedy i s tím, jak se v internetové síti bezpečně pohybovat?

Máme pro vás řešení – online výukový kurz Kybernetické bezpečnosti určený nejen pro studenty středních škol. Studenti se na praktických příkladech ze života naučí, co musejí dodržovat při stahování, tvorbě a šíření obsahu na internetu, jak na internetu chránit své i cizí soukromí či jak si zabezpečit svůj počítač nebo mobilní zařízení před viry. Kurz poukazuje na rizika spojená s různými typy kyberkriminality. Zaměřuje se také na oblast služeb, které jsou na internetu poskytované, nástrahy online nakupování a další spojená témata. Autorem kurzu je právnička, která danou problematiku na školách žákům a studentům sama přednáší.

V rámci přednášky uvedený kurz blíže představíme včetně zkušeností, jak ho vhodně začlenit do výuky. Poukážeme přitom také na další zajímavé materiály z nabídky nakladatelství Unicorn Publishing, které se věnují aktuálním tématům a které vznikly na základě potřeb učitelů. K dispozici je i řada výukových kurzů z oblasti informačních technologií, které pomohou zpestřit výuku nejen informatiky. A pokud vám kurz na nějaké téma chybí, pomůžeme vám ho vyrobit.

Stupeň školy

Vzdělávací oblast