Zpestřete žákům výuku pomocí online výukových kurzů Red Monster

Typ příspěvku

Abstrakt

Hledáte výukový materiál, který Vám pomůže udržet pozornost žáků, a papírová učebnice Vám už nestačí? Jste nadšený učitel nebo učitelka, kteří rádi využívají při výuce informační technologie? Oceníte nástroj, který Vám usnadní přípravu na hodinu, kdy máte například nečekaně suplovat a to i v předmětu, který sami běžně neučíte?

Pokud jste si alespoň na jednu otázku odpověděli ano, přijďte se na nás určitě podívat. Za uplynulý rok, od posledního ročníku konference, se kurzy Red Monster významně posunuly dál – mají co nabídnout žákům i učitelům. Vedle kurzů českého jazyka jsme publikovali celou řadu nových kurzů pro další vyučované předměty. 

V rámci přednášky Vám ukážeme obsah vybraných kurzů z aktuální nabídky a prezentujeme zkušenosti učitelů, kteří kurzy ve výuce používají. Jak se například mohou děti učit znalostem z předmětů občanské výchovy, zeměpisu nebo prvouky? Nebo Vás zajímá jiný předmět, který učíte, a chcete se pobavit o tom, jak by mohl v online výukovém prostředí vypadat?

---

A co je vlastně Red Monster? Red Monster (www.redmonster.cz) jsou české online vzdělávací kurzy pro základní a střední školy. Vznikají ve spolupráci s učiteli z celé České republiky a jsou sestaveny v souladu s Rámcovým vzdělávacím programem MŠMT. Důležité je zde slovíčko vzdělávací, jelikož našim úsilím je prostřednictvím kurzu učit, nikoli testovat. Kurzy si získávají oblibu u žáků, studentů a hlavně učitelů základních a středních škol po celé České republice. Učitelé využívají kurzy během výuky k upevnění znalostí žáků a studentů, k procvičování vybraných témat nebo jako pomůcku při samostudiu v rámci skupinové práce. Každý kurz lze spustit na jakémkoli chytrém zařízení připojeném k internetu. Učitelé oceňují možnost kurzy promítat na interaktivních tabulích. Žáci a studenti naopak rádi využívají svá chytrá zařízení, ke kterým jsou běžně "přilepeni" po celý den. 

Stupeň školy

Vzdělávací oblast