NOVÁ ÉRA V OBLASTI DIGITALIZACE - SINO CLOUDclient

Prezentující/autoři

Typ příspěvku

Abstrakt

Platforma SINO CLOUDclient umožňuje používat více žákům a učitelům současně stejný server a sdílet výkon a údaje na nezávislých virtuálních pracovních stanicích. Každá pracovní stanice je vybavená zařízením SC client, klávesnicí a myší a mění způsob používání klasických stolních počítačů anebo tenkých klientů, kde je pro každý jeden monitor potřebný samostatný počítač. Centrální server s dostatečným výpočetním výkonem, splňujícím požadavky dle počtu žáků, učitelů a typu aplikací, je vybavený výkonným softwarem, který přerozděluje výkon serveru mezi koncové uživatele. Každý SC client je připojený na centrální server přes klasickou počítačovou síť LAN a přináší nový koncept digitálního připojení.

Platforma SINO CLOUDclient přináší školám:

• Světově unikátní řešení pro technické školy

Unikátní přenosová rychlost, vhodné i pro graficky náročné programy jako je například AUTODESK AUTOCAD, SketchUp, Adobe Creative Cloud, Revit, 3ds Max, Blender.

• Zvýšení kvality výuky

Učitelé mají přístup ke všem studentům ve třídě, a ze svého místa s nimi mohou jednoduše komunikovat a řídit jejich práci. Pokud chtějí upřít pozornost studentů, mohou zablokovat všechny jejich aktivity a omezit přístup jen na konkrétní lekci, anebo jednoduše jedním kliknutím přenést svůj obsah na monitory všech studentů. Pro snadnější přístup k souborům při společné práci může celá třída sdílet soubory ve společné složce.

• Snížení celkových provozních nákladů

SC client nemá žádný disk ani jiné mechanické části, které by se mohly pokazit. Při obměně hardwaru se mění jen server, což přináší další úspory. V budoucnosti možnost jednoduše rozšířit systém o další pracovní stanice, a to bez narušení provozu. Životnost SC clienta až 10 let!

• Jednoduchá údržba a provoz

Konfigurace a instalace probíhá pouze na centrálním serveru SINO SC = úspora času učitele informatiky. Při poruše zařízení se vymění SC client kus za kus a není potřebná žádná nová konfigurace.

• Zvýšená bezpečnost a lepší dohled nad studenty

Údaje se nachází pouze na serveru, SC client je sám o sebe nepoužitelný. Všichni studenti jsou neustále pod dohledem.

• 10 x nižší spotřeba elektrické energie, výrazné snížení emisí CO2 a elektronického odpadu

Spotřeba elektrické energie jen 5W = úspora téměř 90% nákladů za elektřinu oproti klasickému počítači. Až 90% úspora emisí CO2 a elektronického odpadu.

• Zdravější třídy informatiky

Nulová hlučnost, žádné vyzařování tepla a žádné víření prachu eliminují negativní vliv na zdraví dětí. Malé kompaktní rozměry šetří místo na lavici.

Stupeň školy

Vzdělávací oblast