MOOC: Úvod do školní robotiky

Typ příspěvku

Abstrakt

MOOC = Massive Open Online Course. Tento způsobe online vzdělávání známe převážně ze zahraničních univerzit. Může fungovat i u nás? My myslíme, že ano.

Proto bychom vám rádi představili český kurz Úvod do školní robotiky, který vznikl v rámci projektu PRIM (Podpora Rozvoje Informatického Myšlení). Hlavním cílem tohoto kurzu je představení možností školní robotiky nejen učitelům, ale i zájemcům ze strany rodičů či širší veřejnosti. Celý kurz je rozložen do šesti týdnů (kapitol), ale je na každém, jakou rychlostí bude v kurzu postupovat. Kurz je koncipován od jednoduššího ke složitějšímu – začneme s robotickými hračkami (Bee-bot, Ozobot) a postupně se přes robotické stavebnice (Lego WeDo, Mindstorms) dostaneme až k programovatelné elektronice (BBC Micro:bit, mBot). V každé kapitole najdete úvodní informace, motivační videa, praktické úkoly, diskuzní fóra, ale i zajímavé tipy a náměty k další práci. 

Kurz byl otevřen začátkem února, v tuto chvíli má téměř 1 000 účastníků a ze zpětné vazby prvních absolventů vyplývá, že se opravdu povedl. Naše vystoupení je jakousi pozvánkou do světa školní robotiky, kam vás tímto zveme a kterým vás MOOC rádi provedeme. :-)

Stupeň školy

Vzdělávací oblast