Variace využití aplikace na tabletu ve výuce

Prezentující/autoři

Typ příspěvku

Úvodní obrazovka aplikace "Listy stromů"
Abstrakt

Workshop reaguje na skutečnost, že školy jsou postupně vybavovány tablety a učitelé mají zatím málo zkušeností jak je aktivně využít.

Workshop bude rozdělen do tří částí.

V první části budou účastníci seznámeni s možnostmi využití aplikace ve vyučování v různých fázích výuky (výklad, procvičování, zkoušení, atd.). Bude prezentováno minimálně deset různých použití jedné aplikace.

Druhá část bude prakticky zaměřena. Účastníci workshopu budou pracovat ve skupinkách (3 – 4 osoby). Každá skupina dostane rozdílnou sadu praktických úkolů, které budou zaměřeny na simulaci použití aplikace v různých fázích výuky.

V třetí části workshopu si účastníci vymění zkušenosti z plnění praktických úkolů. Tato část bude uzavřena výměnou zkušeností z praktických úkolů.

Aplikace, která bude použita pro workshop, se nazývá „Listy stromů“. I když je aplikace určena pro výuku botaniky, neznamená to, že workshop je určen pouze pro učitele přírodopisu. Workshop je určen pro všechny učitele, kteří hledají inspiraci, jak kreativně využít aplikace na tabletech v různých fázích výuky.

Stupeň školy

Vzdělávací oblast