Magické propojení BBC micro:bit & Lego

Prezentující/autoři

Typ příspěvku

Autíčko vyhýbající se překážkám
Abstrakt

Spojení programovatelné destičky BBC micro:bit a konstrukčních prvků kompatibilních s legem představuje snadné začátky a zároveň neomezené možnosti pro konstrukční úlohy řízené BBC micro:bitem. Jak se dá taková konstrukční úloha vhodná i pro začátečníky i s oživením (otestováním programu) stihnout během jedné vyučovací hodiny? To si vyzkoušíme na workshopu se stavebnicí od firmy Elecfreaks – Wonder bulding kit 32 in 1.  

Zažijete tak na vlastní kůži ukázkovou hodinu se stavbou robota v týmu. Robota poskládáte podle „lego“ návodu, zapojíte motorky a senzory. Pak nahrajete do robota program, otestujete a zkusíte případně i vylepšit nebo rozšířit. Programovat budeme v prostředí MS Make Code pro BBC micro:bit.

Dozvíte se, jak by se mohla zvolená úloha rozšířit. Co dělat, když máte méně stavebnic než žáků? Jak na naši ukázkovou hodinu navázat? Nebo jaké další stavebnice nebo prvky se dají s BBC micro:bit ve výuce využít? Vzájemně také posdílíme naše zkušenosti, nejen jak na skupinové projekty a jak udržet všechny členy týmu aktivní.

 

 

Stupeň školy

Vzdělávací oblast

Prezentace