Informatika s Emilem a Robotika s Emou

Prezentující/autoři

Typ příspěvku

Abstrakt

POMŮŽEME VÁM S INFORMATIKOU PRO NOVÉ RVP PRVNÍHO STUPNĚ

Se vším vám pomůže Emil, který je unikátní aktivizační metoda výuky informatiky pro žáky prvního stupně a mateřských škol.

EMIL NENÍ HRA. EMIL JE VZDĚLÁVACÍ, VÝJIMEČNÝ A ZÁBAVNÝ.

Emil je unikátní akvitizační metoda výuky informatiky pro žáky 1. stupně základních škol. Aplikace Emil je učební software pro všechny běžné platformy počítačů a tabletů, pomocí kterého žáci řeší informatické úlohy a rozvíjejí při tom své informatické myšlení. Příkladem je úloha, ve které mají žáci s Emilovou pomocí sebrat co nejvíce hrušek na tři kroky. Emil je pro každého žáka i učitele - zcela záměrně i takového, který nemá informatickou průpravu. Emil respektuje žáka na prvním stupni vzdělávání, jeho kognitivní vývoj a jeho potřeby. Emil využíva vše, co je výjimečné a cenné pro vzdělávání. Svojí konstruktivistickou metodou vytváří příležitosti na spolupráci a tvorbu. Koncepce informatiky s Emilem odpovídá na požadavky tzv. "malé revize RVP" v digitální oblasti.

S Emilem rozvíjíme

  • moderní informatické myšlení
  • kritické a analytické uvažování
  • programování jako nový nástroj na poznávání, učení se a tvorbu

Informatika s Emilem se skládá z

  • Informatika s Emilem pro MŠ - pracovní sešity, vystřihovací kartičky a software především pro interaktivní tabule s úlohami přibližně pro 18 hodin výuky
  • Robotika s Emou - pracovní sešity s úlohami pro přibližně 20 hodin výuky za pomocí krokovacích robotů (ideálně Blue-bot) od 1. do 5. třídy (učivo)
  • Informatika s Emilem 3 - pracovní sešity a aplikace na tablety (lze alternativně na PC) s úlohami přibližně na 15-20 vyučovacích hodin pro 3. - 4. třídu (učivo)
  • Informatika s Emilem 4 - pracovní sešity a aplikace na tablety (lze alternativně na PC) s úlohami přibližně na 15-20 vyučovacích hodin pro 4. - 5. třídu (učivo)

Ke všem materiálům nabízíme odpovídající semináře a metodiky.

  • Léty prověřené učební materiály

    Učební materiály se nejprve několik let vyvíjely a pečlivě ověřovaly v různých typech škol. Od roku 2018 se již podle nich vyučuje na stovkách škol v České republice i zahraničí.

  • Renomovaný a zkušený autorský kolektiv

    Za učebními materiály stojí tým, který se didaktice informatiky věnuje desítky let, v čele s mezinárodně uznávaným odborníkem prof. Kalašem.

  • I pro učitele bez informatické průpravy

    Víme, že se najednou neobjeví tisíce informaticky vzdělaných odborníků, kteří by šli učit na 1. stupeň základních škol informatiku. Proto pro výuku Informatiky s Emilem nepotřebuje běžný učitel nic jiného než naše školení.

  • Systematický poznávací proces

    Emil vyrůstá z mezinárodních zkušeností s vyučováním informatiky a moderních teorií učení se. Informatika s Emil je promyšlený a systematický poznávací proces pro každého žáka. Emil mění informatiku z používání počítače na novou formu objevování, řešení problémů a spolupráce mezi předměty. Informatika s Emilem učí žáky jak zodpovědně žít a pracovat v digitálním prostředí, jak poznávat a měnit svět.

Chcete Emila představit? Přihlaste se na seminář.

Zobrazit termíny semináře

Stupeň školy

Vzdělávací oblast