Výuka programování pro 1. a 2. stupeň ZŠ

Prezentující/autoři

Typ příspěvku

Žáci a studenti s Baltíkem
Abstrakt

Účastníci se seznámí s novou on-line platformou pro výuku algoritmizace a programování Baltie Web v režimu žáka a v režimu učitele.
Bude představen v současnosti nejnovější a nejjednodušší způsob výuky programování pro mejmladší žáky - pouze pohybem objektů (předmětů - nikoliv příkazů) na obrazovce.
Tato nová platforma Baltie Web kromě výuky programování zahrnuje také soutěže (třídní, školní, krajské, národní a mezinárodní). Učitelé si vyzkouší snadnou tvorbu vlastních úloh a cvičení s automatickým vyhodnocením prací žáků.

Všichni účastníci workshopu obdrží pro svou škol, všechny učitele i všechny žáky/studenty licenci SGP (pro všechny nástroje) zdarma až do konce příštího školního roku (tj. do 31.8.2023).

Důležité!
Na workshop si připravte svůj učitelský SGP účet a jeden žákovský účet (UID a heslo). Registrace je na stránce www.sgp.cz - vlevo nahoře "Můj účet".
Pokud při registraci zjistíte, že Vaše škola byla již zaregistrovaná v minulosti a školní koordinátor (který se Vám zobrazí) na škole již nepracuje, pošlete nám e-mail s nalezeným SID školy, svým jménem a svým e-mailem.

V případě jakýchkoliv dotazů mne neváhejte kdykoliv kontaktovat na tel. 608 732 456 nebo e-mail sgp@sgp.cz.

Instrukce BYOD
Účastníci mohou také pracovat na svých mobilních zařízeních připojených i internetu (tablet, smartphone) s libovolným operačním systémem s prohlížečem Chrome, Opera, Safari.

Stupeň školy

Vzdělávací oblast