Platformy NPI ČR na propojování organizací/firem i lidí (nejen) v digitálním vzdělávání (digikoalice.cz, edusit.cz)

Prezentující/autoři

Typ příspěvku

Abstrakt

Nejcenější komoditou moderní doby jsou informace - o lidech, o akcích, příběhy úspěchů, ale i slepých cest aktivit, projektů a obchodních plánů. A přesně proto existují platformy DIGIKOALICE a EDUSÍŤ, kde se propojují příběhy lidí i organizací (nejen) v digitálním vzdělávání. V obou platformách najdete konzultanty, odborníky a spojence pro své projekty a nápady ve škole i mimo školu.

V DigiKoalici sdružuje MŠMT a NPI ČR více než 200 členských organizací z řad zástupců státních institucí, ICT firem, škol či neziskovek. Skrze jejich online profily a články, které na webu a akcích sdílí, získávají zájemci přehled o nabídkách a možnostech při digitálních inovacích ve škole. 

EDUSÍŤ sdružuje odborníky ve vzdělávání a jejich katalog nabízí vzdělávacím institucím, od jednotlivých škol po Krajské vzdělávací instituce a všem, kteří tyto odborníky potřebují pro rozvoj vzdělávání, své projekty a plány (KAP, RT KAP, MAP, ORP, MASK). Katalog EDUSÍTĚ je jednotným, dosažitelným místem, ve kterém je zajištěna kontinuita kontaktů registrovaných odborníků v tematických oblastech vzdělávání a v oblasti rozvoje škol. Digitální kompetence je jednou z oblastí, kde EDUSÍŤ odborníky sdružuje, na přednášce se dozvíte více o stavu a rozvoji EDUSÍTĚ. EDUSÍŤ je součást aktivit projektu ESF OP VVV Metodická podpora akčního plánování (P-AP).

Stupeň školy

Vzdělávací oblast