Chytrá domácnost s Microbitem: Průzkum světa IoT a senzorů (čtvrtek)

Prezentující/autoři

Typ příspěvku

Abstrakt

Připojte se k nám na interaktivní workshop, kde se budeme věnovat světu Internetu věcí (IoT) pomocí Micro:bitu a inovativního edukačního kitu "Chytrý domeček". Tento workshop je určen pro začátečníky a mírně pokročilé, kteří mají zájem o pochopení, jak lze jednoduché mikrokontroléry využít pro inteligentní domácí aplikace.

Hlavní body Workshopu

1. Seznámení s Micro:bit: Krátký úvod do platformy Micro:bit, včetně její historie, možností a jak s ní začít.

2. Přehled senzorů a zařízení Chytrého domečku: Prozkoumáme různé senzory a zařízení, které jsou součástí Chytrého domečku, včetně teplotních senzorů, detektorů pohybu, světelných senzorů a dalších.

3. Programování Micro:bitu: Účastníci se naučí, jak programovat Micro:bit s využitím blokového kódování, aby mohli senzory ovládat a získávat z nich data.

4. Praktické projekty: Účastníci budou mít možnost aplikovat získané znalosti v praktických projektech, kde použijí Micro:bit a Chytrý domeček pro vytvoření jednoduchých IoT aplikací - alarmy, senzory pohybu, větrání.

5. Závěrečná diskuse a Q&A: Diskuse o možnostech dalšího využití Micro:bitu a Chytrého domečku v domácích a vzdělávacích projektech, s možností položit otázky lektorovi.

Tento workshop je ideální pro každého, kdo má zájem o propojení digitálního a fyzického světa skrze programování a senzory, a chce pochopit základy práce s IoT. Žádné předchozí zkušenosti s programováním nebo elektronikou nejsou vyžadovány, vše potřebné se naučíte přímo na workshopu.

Stupeň školy

Vzdělávací oblast