Aktivní STEM výuka pomocí IoT projektů HARDWARIO

Prezentující/autoři

Typ příspěvku

Abstrakt

Bylo provedeno mnoho studií na téma potřebnosti a přínosů výuky STEM přístupem. Výsledky jednoznačně preferují tento vzdělávací koncept, kdy přírodní vědy (Science), technika (Technology), technologie (Engineering) a matematika (Mathematics) jsou vyučovány společně při řešení reálných problémů.

Je rovněž nesporné, že nejlepším způsobem STEM výuky je aktivní učení. Při takovém způsobu výuky jsou studenti aktivně zapojení do řešení nějakého reálného problému. HARDWARIO nabízí jedinečný systém aktivní STEM výuky při kterém studenti pracují na projektech internetu věcí (IoT). Práce na reálných IoT projektech vytváří excelentní obsah aktivních lekcí, jejichž atraktivita je pro studenty umocněna smysluplným používáním osobních digitálních zařízení.

Ve spolupráci s odborníky na pedagogiku z EDvisor Finland nabízí HARDWARIO detailně připravené lekce pro aktivní STEM výuku, které využívají na výzkumu založený pedagogický rámec REALISE-EXPERIMENT-APPLY-REFLECT. Zásadní hnací silou aktivních STEM lekcí HARDWARIO je průmyslová IoT stavebnice, pomocí které mohou studenti snadno vytvářet IoT zařízení pro své projekty. Neméně důležitým prvkem systému HARDWARIO je technická a odborná podpora učitelů ve formě podrobných návodů, webinářů, seminářů a online chatu.

V přednášce si popíšeme pedagogický rámec a vzorovou STEM lekci s tématem monitoringu kvality vnitřního klimatu.

Stupeň školy

Vzdělávací oblast